Stariji predškolci i prvašići znaju što žele! Pričaju priče, vole biti „glavni“. Rhythm kids program kreiran je tako da će djeca pusititi mobitele i računala, i krenuti stvarati glazbu u grupi. Do kraja semestra biti će ponosni pokazati svima što su naučili na Rhythm kids programu. Na tjednim radionicama bubnjamo, pjevamo, igramo se, plešemo na plesove i pjesme zapadne Afrike, Japana,  Brazila itd.

Djeca uče skladati, stvarati koreografije, jednostavno stvarati i igrati se kroz glazbu, svirajući na afričkom instrumentu djembe, malim ručnim udaraljkama i najvažnijim instrumentima glasom i tijelom. Vaše dijete uči razmišljati i stvarati glazbu kao pravi glazbenik.

Na radionicama će vaše dijete:

– učiti jezik glazbe raznih kultura,

– iskusiti vesele glazbene igre s pravilima,

– imati priliku za glazbenim  vođenjem i suradnjom,

– biti izloženo kompleksnijoj ali i zabavnoj glazbi,

– imati mogućnost solirati, improvizirati i sudjelovati u malom orkestru,

– stvarati i eksperimentirati na kreativan i izražajan način, improvizirati i biti inovativno.

Dakle, Rhythm Kids program razvit će ritmičke i tonalne kompetencije, skladanje i vođenje, samostalno pjevanje, samopouzdanje u pokretu, kreativno glazbeno izražavanje, vodstvo i socijalne vještine, matematičke cještine, kreativno rješavanje problema, izloženost i vrednovanje kulture uopće.

Semestar traje 8 do 10 radionica, tiskane materijale i online podršku sa sadržajima u video i audio formatima. Instrumenti koji se koriste su na raspolaganju na radionicama.